Rody Grevenstette

Achtergrond en introductie

Rody heeft Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden gestudeerd. Na bij diverse  gerechtsdeurwaarderskantoren te hebben gewerkt, heeft hij in 2017 de overstap gemaakt naar Duthler Associates en is hij begonnen aan de opleiding tot Functionaris voor Gegevensbescherming aan de Duthler Academy.

Sinds 2018 is Rody eerst als juridisch medewerker en daarna als advocaat werkzaam bij First Lawyers. Hij is op 22 februari 2019 beëdigd als advocaat. Als advocaat van First Lawyers ondersteunt hij cliënten bij ‘traditionele’ vraagstukken door onder meer gebruik te maken van legal tech en het toepassen van vernieuwde inzichten, zoals smart contracting en legal operations. Hierdoor kunnen geschillen worden voorkomen en conflicten worden beperkt, zodat cliënten zich bezig kunnen houden met hun kernactiviteiten in plaats van met juridische zaken.

Betrokkenheid Duthler Academy

Na alle formeel juridische vakken van de opleiding succesvol doorlopen te hebben en ervaring in het werkveld opgedaan te hebben, waaronder bij de (semi-)overheid, is Rody als docent aan de Duthler Academy begonnen. Hij doceert de formeel juridische en met name internationaal georiënteerde modules.

Het dienen als een gids in de jungle van het recht en het verklaren van de logica die achter het recht schuil gaat, is een grote drijfveer voor Rody als docent. Het inzien van de logica die achter het recht en zijn indeling schuil gaat, is de eerste stap naar het krijgen van grip op en het toepassen van het recht. Hoewel de opvatting nog steeds rondwaart, is het recht, zeker in het licht van legal tech, allang geen droge stof meer. Dit blijkt temeer uit de interactie die plaatsvindt tijdens de workshops en webinars van de Duthler Academy.

Het docentschap bij de Duthler Academy is echter meer dan dat voor Rody, het is een mes dat aan twee kanten snijdt. De interactie met deelnemers zorgt ook voor nieuwe en aangescherpte inzichten bij hem als persoon en als docent, zodat er sprake is van wederzijdse persoonlijke groei, welke groei ook van invloed is op de inhoud van de gedoceerde modules.

Bijdrage trainingen, workshops & portefeuilles

Zie een overzicht van de trainingen waarbij Rody betrokken is.