Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0)70 392 220 09
servicedesk@duthleracademy.nl
“Software als medisch hulpmiddel (MDR), wat verandert er?”

Masterclass Software als medisch hulpmiddel

Samen met het advocatenkantoor First Lawyers organiseren wij de Masterclass Software als medisch hulpmiddel, in het Engels: Medical Device Regulation (MDR).

Op 26 mei 2017 zijn de Europese verordeningen inzake medische hulpmiddelen (MDR) en in-vitro diagnostische hulpmiddelen (IVDR) van kracht geworden. De MDR wordt op 26 mei 2021 van toepassing en de IVDR op 26 mei 2022. Deze verordeningen breiden de huidige wet- en regelgeving uit met als doel een verdergaande bescherming van de Europese burger. Een van deze uitbreidingen ziet op de kwalificatie van medische hulpmiddelen. Zo zal bijvoorbeeld software onder de MDR eerder als medisch hulpmiddel worden gekwalificeerd dan nu het geval is.

Als u een producent of importeur van dergelijke software bent, of als u anderszins hiermee te maken heeft, is het raadzaam om alvast informatie in te winnen en de benodigde voorbereidingen op de MDR te treffen.

Gedurende de bijzondere ‘Corona-omstandigheden’ wordt de masterclass in de vorm van een webinar gegeven. De kosten van deelname zijn hieraan aangepast en bedragen €250,-.
Wij verwelkomen u graag en zien uit naar uw komst.

Lees meerInschrijven

Leer om te gaan met de belangrijkste aspecten, rechten, verplichtingen en consequenties.

First Lawyers organiseert een masterclass waarin de belangrijkste aspecten, rechten en verplichtingen, en consequenties voor uw bedrijfsvoering worden besproken.

Uiteraard gaan wij hierbij in op de vraag in welke gevallen software als medisch hulpmiddel moet worden beschouwd. Na afloop van de workshop weet u wat de consequenties van de MDR voor de dagelijkse praktijk zijn en welke voorbereidingen nodig zijn om op 26 mei 2021 aan de MDR te voldoen.

Lees meer (First Lawyers)

Nieuws en blogs over MDR

MDR geen overbodige luxe voor coronatesten

Lees meer

Wet medische hulpmiddelen gehamerd

Lees meer

Software voortaan een medisch hulpmiddel?

Lees meer

Inschrijven en kosten

Als u een producent of importeur van dergelijke software bent, of als u anderszins hiermee te maken heeft, is het raadzaam om informatie in te winnen en de benodigde voorbereidingen op de MDR te treffen.

De kosten voor deelname zijn €250,- (het cursusgeld is vrijgesteld van btw) per deelnemer.

IN het kort

€250,-

Per persoon

  • Maatwerk bedrijfstrainingen (Incompany)
  • Volledige op de hoogte van de MDR
  • Toegang tot de e-learning omgeving
  • Ervaren docenten
  • Geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van PraktijkOndersteuners (NVvPO)
Inschrijven