Den Haag | Eindhoven | Zwolle
+31 (0)70 392 220 09
servicedesk@duthleracademy.nl
“Maak kennis met Legal Operations en leer de methodieken, theorieën en systemen”

Driedaagse Company Training Legal Operations

Het effectief en efficiënt organiseren van de bedrijfsjuridische functie is het werkterrein van legal operations. Een effectieve en efficiënte bedrijfsjuridische functie draagt bij aan een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering, noodzakelijk voor de continuïteit van het bedrijf of de instelling.

In deze training maakt u kennis met legal operations en ontdekt u hoe de bedrijfsjuridische functie georganiseerd en geoptimaliseerd kan worden. Aan de hand van internationaal gedragen modellen van het Corporate Legal Operations Consortium (CLOC) en van de Association of Corporate Counsel (ACC) leert u hoe u deze kunt toepassen bij het organiseren van de bedrijfsjuridische functie in uw eigen organisatie.

Met de methode CATS CM krijgt de organisatie weer grip op contracten en is er overzicht en inzicht in de rechten en verplichtingen uit een contract en worden deze ook daadwerkelijk nageleefd.

Vervolgens wordt u meegenomen in het opbouwen en organiseren van de bedrijfsjuridische functie met behulp van smart contracting. Hierbij wordt gebruik gemaakt van juridische modellen uit contractportfolio’s en van ICT toepassingen ontwikkeld door MYOBI.

InschrijvenDownload de brochure

Welke onderwerpen worden er behandeld?

Tijdens de training worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Praktijkvoorbeelden en used cases worden gebruikt en uitgewerkt.

Wat is Legal Operations?

In deze training maakt u kennis met legal operations en leert u hoe de bedrijfsjuridische functie georganiseerd en geoptimaliseerd kan worden.

Toelichting op het CLOC model en het ACC model

In de training worden de modellen van CLOC en ACC uitgebreid toegelicht, en leert u hoe u deze kunt toepassen bij het organiseren van de bedrijfsjuridische functie in uw eigen organisatie.

Factoren voor succesvol contractmanagement

Een essentieel onderdeel van legal operations is contractmanagement. Bij de training legal operations wordt gebruik gemaakt van de CATS CM methode. Deze methode is al jaren de standaard op het gebied van contractmanagement.

Juridische modellen, contractportfolio’s en ICT toepassingen

Tijdens de training wordt u meegenomen in het opbouwen en organiseren van de bedrijfsjuridische functie met behulp van smart contracting. Hierbij wordt gebruik gemaakt van juridische modellen uit contractportfolio’s, en van ICT toepassingen ontwikkeld door MYOBI.

Start: 8, 9 en 10 december 2020 in Den Haag

Wat is Corporate Legal Operations Consortium (CLOC)?

Volgens CLOC heeft iedere bedrijfsjuridische functie 12 basiscompetenties. Het volwassen worden van de bedrijfsjuridische functie volgt de volwassenheidscirkel van het CLOC model. Op verschillende manieren en passend bij de eigen organisatie, kan de bedrijfsjuridische functie efficiënter en effectiever worden georganiseerd.

Lees meer

Wat is de Assocciation of Corporate Counsel (Acc)?

Het model dat ACC heeft ontwikkeld onderscheidt 14 onderdelen van de bedrijfsjuridische functie. Afhankelijk van doelen, grootte van de bedrijfsjuridische functie, budgetten en prioriteiten kan gekozen worden welk onderdeel zal groeien in volwassenheid.

Lees meer

Inschrijven en kosten

De kosten voor deelname zijn €2.399,- (het cursusgeld is vrijgesteld van btw) per persoon. Wij verwelkomen u graag en zien uit naar uw komst.

IN het kort

€2.399,-

per deelnemer

  • Leer de basis van contractmanagement en legal operations
  • Inhoudelijke toepassingen en modellen
  • Systemen voor het organiseren van legal operations
  • ICT toepassingen en smart contracting
  • Het boek CATS CM versie 4 inbegrepen
InschrijvenDownload de brochure

Interesse? Download hier de brochure!

Vul uw gegevens in om de brochure digitaal te ontvangen. Uiteraard kunt u ons ook via +31 0(70) 392 22 09 of servicedesk@duthleracademy.nl bereiken.